Linfröolja

Ända sedan jag blev vegetarian (aspiring vegan) har jag varit orolig över mitt omega-3 och omega-6 intag. Googlade runt lite och alla sa antingen fiskolja (vilket inte skulle funka för hellu, fisk), eller algolja vilket då lät bäst, men det verkade ganska dyrt. Nyligen fick jag veta att linfröolja innehåller ganska mycket omegafett, så jag beställde hem en flaska kallpressad olja från apotea och den kom fram dagen efter (tillsammans med en kokosolja). Oljan måste vara kallpressad för att inte alla fabulösa fetter ska gå till spillo, vilket är ett problem om en vill laga mat med denna olja, då den inte borde upphettas om du vill ha det för omegafetternas skull!
 
Alla hade även varnat över den äckliga smaken. Så jag hällde upp lite på en sked och doppade ner tungan, och först smakade det inte så mycket, men sedan var det hemskt! Så körde ner ungefär 2 matskedar av det i en mixer tillsammans med hallon och banan och sen delade jag geggan. Ena halvan körde jag med alpros kokoschokladmjölk, och den andra körde jag med deras soygurt vanilj! 
 
 
Båda blev jättegoda! Den med kokoschokladmjölken var lite mer yummy medan den med vanilj soygurten var lite mer matig... Det kan vara för att jag brukar ha den soygurten tillsammans med banan och hallon till mellanmål.
 
Länk till det jag beställde hem: Kokosolja, Linfröolja

Kommentarer

Kladda in en kommentar:

Har du något namn?:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (Bara jag som ser, mwohahaha!)

Har du någon blogg?:

Nu till kommentaren:

Trackback