~Vegansk Snickertårta~

Igår hade vi gäster över, och då ansvarade jag för efterrätten! Så rörde ihop en underbar, magisk, fantastisk, ultimat SNICKERSTÅRTA. Den är uppbyggd som en cheesecake, med dess digestivebotten, men krämen på var lite av en jordnötsmousse som smakade snickers. MAGISK helt enkelt.
 
 
Digestivebotten
300 g digestivekex
150 g margarin
 
Jordnötsmousse
100g mörk choklad
1/2 dl växtmjölk (jag körde på mandelmjölk)
1/2 dl kakao
1 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 nypa salt
2 1/2 dl växtvispgrädde (Jag körde på ett paket av alpros)
 
Dekoration
Hackade salta jordnötter
Chokladsås
 
~How to~
1. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare (eller smula för hand, however you like it).
2. Smält margariner och blanda sedan med kexsmulorna.
3. Tryck ut allting i en pajform eller springform (jag använde mig av en 20 cm).
4. Ställ formen i frysen så länge.
 
5. Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull.
6. Smält ihop allting på låg värme tills du har en slääät och blank kräm. Ta bort från plattan och låt svalna en stund.
7. Vispa grädden, fast och fluffig!
8. Rör ner chokladsmeten och blanda runt det med en slickepott.
 
9. Häll över allting på digestivebotten och ställ i frysen i ca 3 timmar (jag hade den där över natten, så du kan förvara den där).
10. Ta ut tårtan ca 30 minuter innan servering så att digestiven tinar. 
11. Häll över chokladsås och de hackade jordnötterna!
12. NJUT!
 

Kommentarer

Kladda in en kommentar:

Har du något namn?:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (Bara jag som ser, mwohahaha!)

Har du någon blogg?:

Nu till kommentaren:

Trackback