Tommy the pin

Asså detta är på riktigt det roligaste klippet jag har sett på jättelänge! Är det för att jag är trött, vem vet? Men det är så jäkla roligt av någon anledning. I början av klippet är det lite eh, men det roliga börjar typ halvvägs in.
 

18 år!

Yes, i fredags var en vild dag då jag fyllde 18 år. Det var väldigt kul då det firades med vänner, tårta och mat! Vi gick även ut senare på natten, först gick vi till en bar och sen till en klubb. Jag måste säga att baren var mycket roligare, för en satt bara och hade någon trevlig drink med sina vänner och så satt en och pratade och hade det kul.
 
På klubben kände jag mig lite out of place. Jag är inte så där jättepå att dansa typisk "klubbdans" eftersom jag är mer för dance moves, och det känns jättetöntigt och ba "LET ME FLASH SOME MOVES" mitt på ett golv där alla står och bara fladdrar med armarna och söker one night stands. Detta gäller inte alla dock, var några coola där som endast hängde med folk, sen så fanns det ju de som typ viftade med armarna till en potentiell buddy dök upp och de började hångla på dansgolvet. I don't mind, men det är lite svårt för mig att relatera, men liksom good for you!
 
Nu när jag är 18 år kan jag i alla fall dricka alhokol lagligt, så här har ni ett klipp på coola drycker från Harry Potter-världen. Alla innehåller alkohol, men det finns säkert alkoholfria versioner där ute! Men jag skulle jättegärna prova butterbeer, då den verkade jättegosig, och unicorn blood, som verkade sjukt cool!
 

Englandbilder + instagram

Jag har helt glömt bort att ladda upp de få (men fina) bilder som togs av mig i England. Mina kusiner har fortfarande (!) inte skickat mig bilderna från Englandresa i augusti, och om jag känner oss rätt så får jag inte de förrän om typ 2 år. Här har ni i alla fall två av fina bilder jag tog med mobilen de få stunderna jag hade den med mig!
 
 
Skulle även uppdatera er om instagram! Jag har trots allt en liten widget vid sidan om i menyn på denna blogg, men den är från min gamla instagram! Jag ändrade den först när jag skaffade en ny, men sedan bytte jag mellan namnen, och tada, fel instagram är länkad! Så min huvudinstagram (theawesomekalk) är nu den på sidan om bloggen!
 

KG for refrugees

Denna vecka ska min klass samla in så mycket pengar som vi kan till flyktinglägrerna. Hittils har vi lyckats samla in över 10 000 kr, och det är bara min klass! Hela skolan tillsammans har lyckats samla in 130 306 kr!! WHOO! Hur bäst är inte vi.
 
Några i klassen har donerat, och även frågat vänner och familj om du skulle kunna donera. Vi sålde även en massa bakelser igår, samt våfflor idag! Det var en success, eftersom majoriteten av ungdomarna typ dyrkar socker!
 
Här har ni en bild på torsdagens bake sale!
Vill ni donera kan ni även se swishen! :P
 
Jag bakade cupcakesen, och den halvt synliga veganska citronkladdkakan! Cupcakesen tog slut jäättesnabbt, och vegankakan uppskattades av många veganer. Allting på bordet var även väääldigt yummy yummy.
 
 
Och så ser Sofia självklart gladis gladis ut.

Color Run Night

Jag var ju med i color run i våras, och för några dagar sedan var jag med på Color Run Night, vilket var askul! Jag var volontär denna gång igen, så jag stod vid den gröna färgstationen och kastade en massa färg på folk. Så nu har jag en rosa Color Run-tröja och en grön! Så glad att jag fick den coolaste färgen första gången, och sedan min favoritfärg den andra gången!
 
Nästa gång ska jag nog springa i loppet istället, då jag känner att det verkar mycket roligare eftersom jag i så fall inte behöver städa upp något, samt att jag får vara med på efterfesten vid scenen!
 
Jag tycker dock att Color Run borde fixa sin musik! Jag vet inte varför de har typ 10 låtar som hela tiden går på repeat, men vissa av de var inte ens WHOOO-låtar? Jag är inte superuppdaterad inom musiken heller, men jag är ganska säker på att majoriteten av låtarna de spelade var från i början av året. Sure, innan 2010 så gjorde det inget, men nu kommer det ständigt så mycket ny musik att "gammal" musik är från typ förra vecka! 
 
Oh well, här har ni bilder på hur jag såg ut efter loppet. Ni kan tänka er hur roligt folk kollade på en! Vissa visste dock att det var Color Run och frågade om det var kul!
 
 
 
 

Superfrukost

Idag har jag ingen skola, för det är idrottsdag och jag har inte idrott i trean (hohoho). Så vaknade ganska sent och bestämde mig för att äta en stor frukost för att... Well det var väldigt sent. 
 
 
Basically en massa blåbär och björnbär i en skål, och hallon och banan i en annan tillsammans med alpro's vaniljgurt. Sedan körde jag på min vanliga macka med jordnötssmör och banan, med ett glas oatly chokladhavremjölk med ett kort sugrör så att det ser ännu godare ut. MUMS. 

Brun med sol

Under sommaren märker jag äldrig hur brun jag blir, tror faktiskt att de flesta är så. Ibland sitter mina vänner och gnäller om hur de "blir aldrig brun!" och så jämför vi med varandra och de ba "fast du är bara extremt blek."
Själv har jag inget emot att vara blek, det går bättre med min stil och ger mer kontrast till typ... Allt. Eftersom jag har en massa iraniegener så "ska" jag vara lite brunare, men nope, är blek som en papperslapp. Men jag har i alla fall mörka ögon och mörkt hårt, vilket gör det hela superkontrastigt, vilket jag älskar!
 
Jag kollade på två av mina youtubeklipp, sofia's list 1 och sofia's list 2, och då märkte jag hur stor skillnaden faktiskt var! Här får ni två stillbilder.
 
 
Allting på mig blev automatiskt varmare för att jag var brunare. Mitt solblekta hår på den högra bilden är mycket varmare färgat än mina solblekta toppar på den vänstra bilden. Why? Kontrast! Jag själv tycker jag ser mycket snyggare ut som en bleking, även om jag tycker det är kul att få en tillfällig sommarbränna!
 

Hola

Well, jag är ju superduktig på att blogga regelbundet? Jag sitter alltid och ba "Yes, nu ska jag bli aktiv!" så går det två dagar och jag misslyckas, UGH.
Kan försöka göra ännu en fall-challenge-october-thingamajig... Wish me good luck. Jag skulle även fixa en ny design i sommar... Men det blev inte heller av... Kanske under terminen? En höstigare? We'll see!
 
Här har ni i alla fall en söt liten burk fylld med mug cake saker. En tar bara 4 matskedar av pulvret och 2 matskedar vatten, ploppar ner i en kopp, värmer i micron i 30-40 sekunder, och tada, en smaskig (lite mjölsmakande) mug cake! Jag rekommenderar att en äter det med något (eftersom den är så möjlig), om en inte gillar smaker (mjölen).
 
Receptet hittar ni här! Pulvermjölken funnes oftas vid bakgrejerna!